Κάθε κίνηση στην επιχειρηματική μας στρατηγική γίνεται με βάση το όραμα και τις αξίες μας, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία, και το περιβάλλον.

Mέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας στηρίζουμε έμπρακτα και διαχρονικά τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες Έλληνες παραγωγούς που καλλιεργούν περισσότερα από 30.000 στρέμματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Θέτοντας τα πιο αυστηρά κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας και ενισχύοντας διαρκώς την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση των συνεργαζόμενων παραγωγών μας, εξασφαλίζουμε την εγγύηση των προϊόντων Μπάρμπα Στάθης ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Φροντίζουμε για τους εργαζομένους μας και προσφέρουμε ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα, εξελίσσει και αναδεικνύει τις ικανότητές τους και επιβραβεύει την αφοσίωση και την προσφορά τους. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό.

Στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη συμβάλλοντας στο σημαντικό έργο κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, νιώθουμε υπεύθυνοι απέναντι στη φύση. Σεβόμαστε το περιβάλλον και η προστασία του είναι για εμάς προτεραιότητα ύψιστης σημασίας. Εφαρμόζουμε πρακτικές πράσινης ανάπτυξης που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, πραγματοποιούμε δράσεις και επενδύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων μας, συμβάλλοντας έτσι με όλες μας τις δυνάμεις στην προστασία του οικοσυστήματος.

ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
Κοινωνία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ «ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ!»

Στην Μπάρμπα Στάθης στηρίζουμε διαχρονικά την κοινωνία και βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνουμε καλό!». Είμαστε στο πλευρό δεκάδων κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας καθημερινά δωρεάν προϊόντα Μπάρμπα Στάθης, σε μία κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της επισιτιστικής ανασφάλειας αλλά και του φαινομένου της σπατάλης των τροφίμων.

Πιστεύουμε πως καμία μερίδα φαγητού δεν πρέπει και δεν μπορεί να πηγαίνει χαμένη και έτσι έχουμε συνασπίσει τις προσπάθειές μας με την πρωτοβουλία της οργάνωσης «Μπορούμε», όντας μέλη στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων».

Ταυτόχρονα, παρέχουμε οικονομική υποστήριξη σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που στηρίζουν κυρίως παιδιά και διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν στα μάτια των νεότερων ηλικιών τη σημασία της καθημερινής ισορροπημένης διατροφής, μέσα από την απολαυστική και θρεπτική αξία του κόσμου των λαχανικών!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Στην Μπάρμπα Στάθης είμαστε μια μεγάλη ελληνική οικογένεια, και οι άνθρωποί μας ο λόγος που καμαρώνουμε κάθε στιγμή: οι παραγωγοί και οι γεωπόνοι μας που δουλεύουν στη γη και εγγυώνται για τη φρεσκάδα, τη βέλτιστη ποιότητα και τη μέγιστη ασφάλεια των λαχανικών μας, οι άνθρωποι που δουλεύουν στο εργοστάσιο, στις μεταφορές, στο marketing & τις πωλήσεις με αφοσίωση, ομαδικότητα και αγάπη, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από κάθε μας καινοτομία.

Γι’ αυτούς, φροντίζουμε να εργάζονται σε ένα ασφαλές, δίκαιο και αξιοκρατικό περιβάλλον, όπου έχουν ίσες ευκαιρίες, αλλά και τη δυνατότητα συνεχούς εξέλιξης, υποστήριξης και επιβράβευσης. Ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες, προωθούμε την καινοτομία και δίνουμε τη δυνατότητα διαρκούς προσωπικής ανάπτυξης με εκπαιδευτικά σεμινάρια και πλήθος εκπαιδευτικών ευκαιριών κατάρτισης που προσφέρουν εξειδίκευση και τεχνογνωσία.

Δημιουργούμε έτσι καθημερινά ένα περιβάλλον ασφάλειας και ανάπτυξης όπου οι εργαζόμενοί μας έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και μέσω της ανοιχτής και αμφίδρομης επικοινωνίας να ανταλλάξουν ιδέες και πληροφορίες για να εξελιχθούν.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Στην Μπάρμπα Στάθης νιώθουμε υπεύθυνοι απέναντι στη φύση και έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακολουθούμε το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας και, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εφαρμόζουμε διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον, επενδύοντας διαρκώς σε καινοτόμο, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, των μέσων θρέψης και φυτοπροστασίας, η προστασία της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος, η διαρκής αναζήτηση υλικών συσκευασίας φιλικότερων προς το περιβάλλον, η υπεύθυνη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων μας και η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εργαζομένων μας στο σύνολο των πράσινων πρακτικών, αποτελούν για εμάς θέματα ξεχωριστής βαρύτητας

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Με τον όρο «Εταιρική Διακυβέρνηση» προσδιορίζεται ένα σύστημα αρχών, πολιτικών και διαδικασιών που συνδέεται άμεσα με αξιοπιστία, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας. Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ οργανώνεται, διοικείται, λειτουργεί και ελέγχεται, βάσει αυτού του συστήματος, και εφαρμόζει τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης με σκοπό την επίτευξη των στόχων της. Εναρμονίζεται πλήρως με την ελληνική και την ενωσιακή νομοθεσία και υιοθετεί αρχές και πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα πλαίσιο λειτουργίας που λαμβάνει υπ’ όψιν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Η Μπάρμπα Στάθης διαθέτει Πολιτική Αναφορών Παραβίασης Κανονιστικού Πλαισίου, η οποία είναι εναρμονισμένη με τον Ν.4990/2022. 

Ο,ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ,

ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα νέα, υπερσύγχρονα και καινοτόμα μηχανήματα, μάς δίνουν τη δυνατότητα, μέσα από:

(α) το σύνολο των συστηματικών χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων που υλοποιούμε
(β) τους συστημικούς ελέγχους που εφαρμόζουμε σ’ όλα τα στάδια της παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησης
(γ) τη συνδυαστική προσέγγιση  Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης και  Συμβολαιακής Γεωργίας,

να εγγυόμαστε την ποιοτική υπεροχή και την ασφάλεια των προϊόντων μας, η οποία τεκμηριώνεται και μέσω των παρακάτω Συστημάτων Διαχείρισης και των Προτύπων.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, στo πλαίσιo της πιστοποίησης κατά RSPO, τηρεί ένα ισοζύγιο INPUT/OUTPUT, κατά τα προβλεπόμενα του Mass Balance RSPO, όπως περιγράφεται στα επί μέρους άρθρα του Προτύπου και πιο συγκεκριμένα στο 5.4 ( αγορές & εισερχόμενα  είδη {Purchasing and goods in}) και στο 5.6 (πωλήσεις & εξερχόμενα είδη {sales and goods out}). Επομένως εφαρμόζεται μία τεκμηριωμένη αποτύπωση, ως προς τις ποσότητες φοινικελαίου, που προμηθεύτηκε, που χρησιμοποίησε για τη μεταποίηση (βιομηχανοποίηση) του τελικού προϊόντος, που προώθησε στην αγορά, που εμπεριέχεται στην συγκεκριμένη ποσότητα προ-τηγανισμένης καταψυγμένης πατάτας που προώθησε στην αγορά, που υπάρχει ανά πάσα στιγμή στην αποθήκη της εταιρίας και τέλος που περίσσεψε και δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, οπότε θα κατευθυνθεί προς ανακύκλωση, κατά τα πρότυπα και ορισμούς του Περιβαλλοντικού Προτύπου EN 14001/2015.

 

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πιστοποιήσεις Καταψυγμένων Λαχανικών

ISO 9001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 

ISO 22000 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

ISO 14001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 

ISO 45001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛEΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ISO 50001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ISO 22301 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ

ISO 37001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

IFS INTERNATIONAL FOOD STANDARD (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 

BRC BRITISH RETAIL CONSORTIUM (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 

RSPO ROUND TABLE ON SUSTAINABLE PALM OIL 9-3714-20-000-00

ΔΗΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 

ZWTL ZERO WASTE TO LANDFILL 

KOSHER (RELIGIOUS CERTIFICATION) 

SEDEX/SMETA (COMPANY ETHICAL CERTIFICATION) 

Πιστοποιήσεις Φρέσκων Σαλατών

ISO 9001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 

ISO 22000 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

ISO 14001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 

ISO 45001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛEΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ISO 50001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ISO 22301 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ

ISO 37001 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

IFS INTERNATIONAL FOOD STANDARD (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 

ZWTL ZERO WASTE TO LANDFILL 

SEDEX/SMETA (COMPANY ETHICAL CERTIFICATION)