ΓΕΝΙΚΑ

Μπορείτε να στείλετε την πρότασή σας στο info@barbastathis.com γράφοντας στο θέμα «ΧΟΡΗΓΙΕΣ» ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ για τον ενδιαφέρον σας να γίνετε μέρος της ομάδας μας! Μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας της Μπάρμπα Στάθης εδώ ή στο hr@barbastathis.com.

ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τη συγκομιδή έως την κατάψυξη των λαχανικών μας μεσολαβούν λιγότερες από 2 ώρες και αυτό για να σφραγίζουμε όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους για όλη τη διάρκεια ζωής τους. Η κατάψυξή τους γίνεται κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών (<-18C˚), με αποτέλεσμα να παραμένουν τόσο φρέσκα και τόσο θρεπτικά όσο τη στιγμή που κόπηκαν!

Έτσι, μέσα από τη φυσική διαδικασία της κατάψυξης και χάρη στους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους, από την καλλιέργεια ως τη διακίνηση, διασφαλίζουμε  ότι  τα καταψυγμένα λαχανικά Μπάρμπα Στάθης, όχι μόνο διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι και απόλυτα ασφαλή!

Στην Μπάρμπα Στάθης, η θρεπτική αξία, η ποιότητα και η ασφάλεια των λαχανικών μας είναι το κύριο μέλημά μας! Προσφέρουμε καθημερινά   λαχανικά, που συλλέγονται από την ελληνική γη πάντα τη στιγμή που τα διατροφικά τους χαρακτηριστικά έχουν αναπτυχθεί πλήρως, ενώ ελέγχουμε όλες τις διαδικασίες από το πρώτο κιόλας στάδιο παραγωγής.

Αρχικά, επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τους παραγωγούς με τα πιο εύφορα αγροτεμάχια. Σε κάθε χωράφι φυτεύουμε τους κατάλληλους σπόρους και, μέσω της Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης, ελέγχουμε κάθε στάδιο παραγωγής από τη σπορά έως και τη συγκομιδή. Ακολουθούμε τις βέλτιστες αγροτικές πρακτικές και συλλέγουμε τα λαχανικά μας στο κατάλληλο στάδιο πλήρους ωρίμασης, ώστε να τα μεταφέρουμε εγκαίρως στο εργοστάσιό μας για επεξεργασία.

Χάρη στον υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό μας, πραγματοποιούμε γρήγορα και με ακρίβεια το σύνολο των ελέγχων και των αναλύσεών μας, ώστε να είμαστε σίγουροι κάθε στιγμή για την ασφάλεια, αλλά και την ποιοτική υπεροχή των λαχανικών μας.

Τα καταψυγμένα μας λαχανικά πλένονται μεθοδικά στις γραμμές παραγωγής.

Επομένως, δεν χρειάζονται επιπλέον πλύσιμο, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε απευθείας από την κατάψυξη, χωρίς να τα ξεπαγώσουμε, απολαμβάνοντας φρέσκα λαχανικά και λαχταριστές γεύσεις όλο το χρόνο.

Ακολουθούμε πιστά τη νομοθεσία, ώστε τα λαχανικά Μπάρμπα Στάθης να είναι εξίσου ασφαλή για όλους μας. Έτσι, όταν ένα συστατικό περιέχει γλουτένη πρωτογενώς, αναγράφεται στη σύνθεση του προϊόντος. Φυσικά, ακόμα κι αν υπάρχει πιθανότητα επιμόλυνσης με γλουτένη, οι συσκευασίες φέρουν τις ενδείξεις «ίχνη γλουτένης» ή «το προϊόν παράγεται σε χώρο που επεξεργάζεται άλευρα σίτου».

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα μας τα προϊόντα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Προϊόντα ανατρέχοντας στις διατροφικές πληροφορίες του κάθε προϊόντος.

Στις επαγγελματικές καταψύξεις είναι πιθανό ν’ αυξομειωθεί η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα το λαχανικό να υποστεί μια ελάχιστη αρχική απόψυξη και στη συνέχεια να επαναψυχθεί και έτσι, να δημιουργηθεί πάγος.

Μόνο σε περίπτωση που η απόψυξη είναι εκτεταμένη, μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα, ίσως η υφή, η γεύση, η ευκολία βρασμού και να υποβαθμιστούν σταδιακά κάποιοι ποιοτικοί δείκτες. Ακόμα και τότε, όμως, η ασφάλεια του προϊόντος δεν επηρεάζεται!

Η θρεπτική αξία των λαχανικών αρχίζει να ελαττώνεται από τη στιγμή που θα κοπούν. Όμως, στην Μπάρμπα Στάθης, σε διάστημα δύο ωρών από τη συγκομιδή, καταψύχουμε τα λαχανικά μας μέσα από φυσικές και καινοτόμες διαδικασίες, διατηρώντας τα τόσο φρέσκα, όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Πρόκειται για τη μέθοδο αυτόματου παγώματος του καρπού, IQF (Instant Quick Freeze), η οποία σφραγίζει όλη τη φρεσκάδα, τη θρεπτικότητα και τη γεύση των λαχανικών, χωρίς την παραμικρή χρήση συντηρητικών.

Έτσι, σας προσφέρουμε όλο το χρόνο, φρέσκα λαχανικά από την ελληνική γη, για να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα τα πιο υγιεινά γεύματα.

Στο σπίτι μας η διαδικασία κατάψυξης είναι πολύ αργή και διαρκεί 15 με 20 ώρες, με αποτέλεσμα ν’ αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά των λαχανικών (βιταμίνες, ασφάλεια, γεύση, υφή κ.λπ.).

Στη βιομηχανία, αντίθετα, η διεργασία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά κι έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας λαχανικά τόσο φρέσκα και πλούσια σε θρεπτικότητα όσο τη στιγμή που κόπηκαν.

Όπως αναγράφεται και στις συσκευασίες μας, πρέπει να καταψύχουμε τα λαχανικά μας σε θερμοκρασία από -15°C έως -18°C,  ώστε τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά  (φρεσκάδα, γεύση, υφή, διατηρησιμότητα και διατροφική αξία, με βασικό διατροφικό δείκτη τη βιταμίνη C) για να παραμένουν τόσο φρέσκα  όσο τη στιγμή που κόπηκαν!

Όχι, γιατί επηρεάζεται η υφή  και η γεύση τους και δεν βράζουν όπως πρέπει.

Είναι, λοιπόν, καλό ν’ αποφεύγουμε την απόψυξη των καταψυγμένων λαχανικών μας, αφού αυτή, όχι μόνο δεν βελτιώνει, αλλά αντίθετα μειώνει την ποιότητα και τη γεύση τους.

ΦΡΕΣΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

Γιατί έχουν την εγγύηση φρεσκάδας και ασφάλειας Μπάρμπα Στάθης!
Καλλιεργημένες από πιστοποιημένους παραγωγούς, θα τις βρεις ολόφρεσκες, τριπλοπλυμένες και κομμένες, έτοιμες να τις απολαύσεις. Δεν έχουν ίχνη μέσων φυτοπροστασίας και είναι συσκευασμένες  σε  προστατευτική ατμόσφαιρα που τους επιτρέπει ν’ «αναπνέουν», χωρίς να αναπτύσσονται μικροοργανισμοί.

Οι φρέσκες σαλάτες μας δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό!
Το πρωτοποριακό υλικό με το οποίο τις συσκευάζουμε, εξασφαλίζει τη διατήρηση της φρεσκάδας, της γεύσης και των θρεπτικών τους συστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, εφόσον είναι αποθηκευμένες στο σωστό εύρος θερμοκρασίας (2-5°C).

Όταν παράγουμε, συσκευάζουμε και διακινούμε τις φρέσκες σαλάτες μας, τηρούμε απόλυτα όλα τα προληπτικά μέτρα που διασφαλίζουν την ποιότητα και την προστασία τους απέναντι σε όλους τους ιούς και τα βακτήρια.

Έτσι, οι φρέσκες σαλάτες μας είναι πλήρως ασφαλείς για άμεση κατανάλωση.

Οι σαλάτες Μπάρμπα Στάθης είναι τριπλοπλυμένες, φρεσκοκομμένες, καθαρισμένες και έτοιμες για κατανάλωση.

Προσθέτουμε μόνο τα υλικά της επιλογής μας και δημιουργούμε ένα ισορροπημένο και γεμάτο γεύση γεύμα.

Οι σαλάτες μας πλένονται λεπτομερώς μέσα από μια συστοιχία πλυντηρίων σε τρία στάδια, με αποτέλεσμα να φτάνουν με ασφάλεια στα χέρια μας, έτοιμες για να τις απολαύσουμε!

Η συσκευασία των φρέσκων σαλατών μας περιέχει όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενδείξεις, για να γνωρίζουμε τις απαραίτητες πληροφορίες των προϊόντων, όπως το βάρος, τα επιμέρους συστατικά, τις διατροφικές πληροφορίες κ.ά.

Οι φρέσκες σαλάτες μας, που περιέχουν συνοδευτικές σως ή μείγμα ξηρών καρπών & φρούτων, αποτελούν ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, υψηλής διατροφικής αξίας, και φέρουν στην συσκευασία τους τις αντίστοιχες ενδείξεις.

Η σαλάτα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, κι έτσι χρειάζεται οξυγόνο και εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.

Η προστατευτική ατμόσφαιρα, λοιπόν, μέσα στη συσκευασία, δίνει στη σαλάτα μας το οξυγόνο που χάνει από τη διαπνοή, για να μπορεί να συνεχίσει ν’ αναπνέει και να διατηρείται φρέσκια και θρεπτική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ζωής της.

Φυσικά και ανακυκλώνονται!

Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για μας, και μάλιστα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής που ακολουθεί η Μπάρμπα Στάθης για να συμβάλλει έμπρακτα σε μια υγιή περιβαλλοντική διαχείριση με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.