Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, 50 χρόνια πριν, δημιουργήσαμε κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα: την πρώτη γραμμή παραγωγής καταψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε κάνει πολλά βήματα. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί όλη την ιστορία μας, βήμα-βήμα.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ
1969

Όλα ξεκίνησαν από εδώ, στη Θεσσαλονίκη, το 1969. Εδώ όπου ιδρύθηκε η πρώτη γραμμή παραγωγής καταψυγμένων φρούτων και λαχανικών, από την ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε -ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

1969
Δεκαετία 1970-1980

Την πρώτη δεκαετία της ζωής μας αναπτυχθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε υπερσύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα επενδύσαμε και στην επέκταση των γραμμών παραγωγής μας, όπως και των αποθηκευτικών μας χώρων.

Δεκαετία 1970-1980
Δεκαετία 1980-1990

Όσο γρήγορα αναπτυχθήκαμε, τόσο γρήγορα μπήκαμε και στις καρδιές των καταναλωτών με τα καινοτόμα προϊόντα μας και τη μεγάλη ποικιλία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των νέων και πρωτόγνωρων προϊόντων για την εποχή: τα μείγματα λαχανικών και οι καταψυγμένες πατάτες.

Δεκαετία 1980-1990
1991

Καθώς βρισκόμασταν σε πλήρη ανάπτυξη, θελήσαμε να κάνουμε και ένα ακόμη καινοτόμο βήμα:  να μπούμε δυναμικά στην αγορά της καταψυγμένης ζύμης, με την πρωτοεμφανιζόμενη ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ. Και το καταφέραμε κερδίζοντας πολύ σύντομα ηγετική θέση στην κατηγορία!

1991
1994

Το 1994 η Μπάρμπα Στάθης Γενική Τροφίμων εξαγοράζεται από τον όμιλο εταιρειών ΔΕΛΤΑ και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία.

1994
1996

Το 1996 με την καινοτόμο προϊοντική σειρά «Συνταγές μου», που σήμερα είναι γνωστή ως «Ας Μαγειρέψουμε», φέραμε μία ακόμη επανάσταση στο καθημερινό μαγείρεμα. Για πρώτη φορά αγαπημένες ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές, όπως το Σπανακόρυζο, ο Αρακάς Λαδερός, οι Αγκινάρες αλά πολίτα, και πολλές άλλες ακόμη, ήρθαν να δώσουν τη λύση στο καθημερινό μαγείρεμα, σε εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά.

1996
2001

Όντας στον χώρο των λαχανικών για πάνω από 30 χρόνια, το επόμενό μας βήμα ήρθε πολύ φυσικά. Το 2001 ήμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που επενδύσαμε στην παραγωγή φρέσκων συσκευασμένων σαλατών, καταφέρνοντας έτσι το 2005 να λανσάρουμε φρεσκοπλυμένες, φρεσκομμένες και συσκευασμένες φρέσκες σαλάτες Μπάρμπα Στάθης, αλλάζοντας σημαντικά τα δεδομένα στην κατανάλωση της σαλάτας

2001 ΦΡΕΣΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
2006

Το 2006 αναπτυχθήκαμε ακόμα περισσότερο. Με τη συγχώνευση τεσσάρων μεγάλων εταιρειών τροφίμων – ανάμεσά τους και η Μπάρμπα Στάθης -, ιδρύθηκε η VIVARTIA Α.Ε.Β.Ε.Ε. Παράλληλα, την ίδια χρονιά, λανσάραμε τις «Βιολογικές Καλλιέργειες», οι οποίες γνώρισαν γρήγορα αποδοχή από τους καταναλωτές και διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο στην αγορά, ενώ ξεκινήσαμε και τα πρώτα προϊόντα ραφιού, με την «Ντομάτα στον τρίφτη».

2006
2012

Tο 2012 με συνεχή φροντίδα και προσπάθεια, ολοκληρώσαμε και ανανεώσαμε ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο που είχε ως στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής μονάδας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και την αύξηση της παραγωγικότητάς της.

2012
2012-2014

Το 2014 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για εμάς, καθώς αποσπάσαμε την κορυφαία διάκριση στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, κερδίζοντας το βραβείο Grand Effie 2014 για την πρωτοποριακή και ανατρεπτική καμπάνια «Φρεσκάδα Μπάρμπα Στάθης». Η καμπάνια, που ξεκίνησε το 2012, επικοινωνούσε τη φρεσκάδα και τη διατροφική αξία των λαχανικών Μπάρμπα Στάθης με κεντρικό μήνυμα «Λαχανικά από την ελληνική γη, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν» και βασίστηκε στην αλήθεια ότι τα καταψυγμένα λαχανικά αποτελούν μια διατροφική επιλογή ισάξια με τα φρέσκα, έχοντας ως αποτέλεσμα την ανατροπή παγιωμένων αντιλήψεων αλλά και τη δημιουργία νέων τάσεων στους καταναλωτές.

2012-14
2014

Ταυτόχρονα, το 2014 επαναλανσάραμε την «Ντομάτα Μπάρμπα Στάθης», από 100% ελληνικές, ζουμερές ντομάτες, επιλεγμένες με τα αυστηρά κριτήρια Μπάρμπα Στάθης. Ντομάτες που ήρθαν και απογείωσαν κάθε αγαπημένη μας συνταγή.

2014 ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
2018

Το 2018 επενδύσαμε σε μια νέα γραμμή παραγωγής, αυτήν του καταψυγμένου ρυζιού. Χάρη σε αυτή, επαναλανσάραμε την αγαπημένη σειρά Ρύζι με Λαχανικά σε νέες συσκευασίες, με νέους συνδυασμούς υψηλής διατροφικής αξίας, και για πρώτη φορά, με ελληνικό καταψυγμένο ρύζι. Έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε η πρωτοποριακή σειρά Ζυμαρικά με Λαχανικά, με ζυμαρικά που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς ζυμαρικών και τα οποία καταψύχονται με μία καινοτόμο διαδικασία στο εργοστάσιό μας στη Σίνδο. Τέλος, εμπλουτίσαμε περαιτέρω τη σειρά, παρουσιάζοντας δύο ακόμα συνδυασμούς με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης.

2018
2019

Το 2019 ήταν μία ιστορική χρονιά για εμάς, καθώς συμπληρώσαμε 50 χρόνια συνεχούς και άκρως επιτυχημένης παραγωγικής διαδικασίας και λειτουργίας. Νιώθουμε ξεχωριστά που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουμε και σεβόμαστε τη φύση για όσα μας προσφέρει, που διαφυλάσσουμε την ελληνική γευστική παράδοση, αλλά και που έχουμε καταφέρει να παράγουμε συνεχώς υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ασφαλή και απολαυστικά προϊόντα. Είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα, μέρα με τη μέρα, να πατάμε ακόμα πιο γερά στη γη και να βάζουμε συνεχώς νέους στόχους, πιστοί στο όραμα και τις αξίες μας.

2019
2022

Το 2022 επενδύσαμε στην καινοτομία, δημιουργώντας δυο νέες προϊοντικές σειρές έτοιμων plant-based γευμάτων, που μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών. Η νέα σειρά «Επιλέγουμε» αποτελείται από πέντε γευστικούς συνδυασμούς λαχανικών με σιτηρά και όσπρια, συνθέτοντας πρωτότυπα, πλήρη γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που ετοιμάζονται μέσα σε 5 λεπτά, τόσο σε μαγειρικό σκεύος, όσο και σε φούρνο μικροκυμάτων. Αντίστοιχα, η νέα σειρά «360ο Plant Based Meal» περιλαμβάνει 6 ολοκληρωμένες προτάσεις γευμάτων που βασίζονται στην πρωτεΐνη αρακά, δίνοντας μια νέα και 100% φυτική προσέγγιση σε αγαπημένες ελληνικές συνταγές, όπως φυτικά κεφτεδάκια ή ζυμαρικά με φυτικό κιμά.

2022
2023

Το 2023 η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε στην εξαγορά του 80% της εταιρείας ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια σημαντική στρατηγική επένδυση που ενισχύει την ηγετική θέση της εταιρείας στον αγροδιατροφικό κλάδο. Κοινό τόπο των δύο εταιρειών αποτελούν τόσο η έμπνευση που αντλούν από τη φύση για την προσφορά προϊόντων αδιαπραγμάτευτης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας, όσο και η ανάγκη να δημιουργήσουν για τους καταναλωτές ένα οικοσύστημα απολαυστικής διατροφής, που θα οδηγεί στην ευζωία τους ίδιους και τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Συνεχίζουμε το δυναμικό επενδυτικό μας πλάνο, ισχυροποιώντας τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας και εθνικής οικονομίας.

2023