ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υπογράφει τη συμμετοχή της στο UN Global Compact / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Με προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υπογράφει τη συμμετοχή της στο UN Global Compact, και δεσμεύεται για την τήρηση των δέκα Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε., με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνίας, τη μέριμνα για το περιβάλλον, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εργασία και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ/ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Μέσα στο 2021, ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αλλαγής των συσκευασιών μας, με στόχο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Συγκεκριμένα, αναπτύξαμε μία πλήρως ανακυκλώσιμη συσκευασία για τη σειρά των Φρέσκων Σαλατών Μπάρμπα Στάθης «Φρεσκοκομμένα», μειώνοντας ταυτόχρονα το πλαστικό στην πηγή κατά 17%.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ πρωτοπορεί και πιστοποιείται για την εφαρμογή των αρχών κυκλικής οικονομίας / Απρίλιος 2021

Το 2021 η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ πιστοποιήθηκε, πρώτη στην Ελλάδα στον χώρο των τροφίμων από την εταιρεία EUROCERT με μία νέα, καινοτόμα πιστοποίηση για την εφαρμογή Κυκλικής Οικονομίας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίσαμε την πιστοποίηση Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1) για τα εργοστάσια παραγωγής καταψυγμένων και φρέσκων λαχανικών μας που πιστοποιήθηκαν στις κατηγορίες Green και Gold, αντιστοίχως. Το πρότυπο, που εναρμονίζεται με τα αυστηρότερα εθνικά και ενωσιακά πρότυπα, απονέμεται για την υπεύθυνη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων της εταιρείας αλλά και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό δράσεων που προλαμβάνουν τη δημιουργία απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

 

ΝΕΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ/ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Η διαρκής βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητά μας. O νέος αυτοματοποιημένος, ψυκτικός θάλαμος αποθήκευσης, 10.500 παλετοθέσεων, συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς καταφέρνει τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, ενώ ταυτόχρονα τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του εξασφαλίζουν το 50% της ετήσιας ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του.

Διαρκής μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος / Δεκέμβριος 2019

Φροντίζουμε το περιβάλλον και δείχνουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας με επενδύσεις που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Κατά τη διάρκεια του 2019:

- Μειώσαμε τις εκπομπές αερίων ρύπων CO2 από τις μεταφορές των προϊόντων μας κατά 8% σε σχέση με το 2018.

- Προχωρήσαμε σε επενδύσεις ύψους €6.1εκ. με προτεραιότητα την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού μας με σκοπό το βέλτιστο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

- Μειώσαμε την κατανάλωση diesel κατά 13% σε σχέση με το 2018.

Κοινωνία

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLEDGE ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δηλώνει τη δική της συμμετοχή στο Ελληνικό Pledge, μία εθελοντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης τροφίμων και ποτών σε παιδιά. Η εταιρεία συνασπίζει τις δυνάμεις της με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ) και τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), με στόχο την επικαιροποίηση των δεσμεύσεών της αναφορικά με το Μarketing που απευθύνεται σε ανήλικους. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και αναδεικνύει τόσο τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία επικοινωνεί υπεύθυνα και με συνέπεια με το καταναλωτικό κοινό, όσο και τη δέσμευση της εταιρείας  για την ανάδειξη ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών και διατροφικών προτύπων που συμβάλλουν στην ευζωία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ & ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ/ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και αυτές τις γιορτές στηρίζει όσους βρίσκονται σε ανάγκη επιλέγοντας ευχετήριες κάρτες και συμβολικά δώρα για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της από κοινωφελείς οργανισμούς. Μέσα από τη σύμπραξη αυτή, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά προς την ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ και τον φιλανθρωπικό οργανισμό ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να συμβάλλει περαιτέρω στο ουσιαστικό έργο τους. 

Το Πρόγραμμα Εθελοντικών Δράσεων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ «Μαζί κάνουμε καλό!» στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου/ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντικών Δράσεων «Μαζί κάνουμε καλό!», εστιάζει στην ενίσχυση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναλαμβάνουν εθελοντικά την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, αναλαμβάνοντας πλήθος διαφορετικών εργασιών που στόχο είχαν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα των παιδιών. Την πρωτοβουλία συμπλήρωσε η προσφορά καταψυγμένων λαχανικών για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των παιδιών. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ «ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμβάλει σταθερά στην προώθηση της διατροφικής αξίας των λαχανικών στα παιδιά, επενδύοντας σε καινοτόμα προγράμματα και πρωτότυπες δράσεις. Μέσα από το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημοτικών Σχολείων «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή», η εταιρεία εγκαινιάζει μια σειρά από ξεναγήσεις μαθητών στις εγκαταστάσεις της στη Σίνδο, με τους μικρούς επισκέπτες να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης και των όμορων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την μονάδα παραγωγής και τον μουσειακό χώρο της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα καλλιεργητικά στάδια της αγροτικής παραγωγής, τη διατροφική αξία των λαχανικών αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων. Μέσα από γευστικές δοκιμές, βιωματικά παιχνίδια και αισθητηριακές δραστηριότητες οι μικροί επισκέπτες κατανοούν τη σημασία της μεσογειακής δίαιτας και δημιουργούν τις δικές τους γευστικές συνταγές, με βάση τα θρεπτικά λαχανικά της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.
 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ & ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PROLEPSIS ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» θέτοντας από κοινού τον στόχο της διάδοσης της διατροφικής αξίας των λαχανικών, αλλά και την προαγωγή της αξίας της ισορροπημένης διατροφής στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Η εταιρεία, εκτός της υποστήριξης στο ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου που αφορά την μελέτη των διατροφικών συνηθειών παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικιάς, συνεχίζει να ενισχύει με συνέπεια το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα 8 τόνους σπανάκι για την παραγωγή 124.520 πιτών, που διατέθηκαν ως θρεπτικό σνακ σε μαθητές που βρίσκονταν σε ανάγκη.    

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ MAKE A WISH/ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

Τη στήριξή της στον οργανισμό Make a wish (Κάνε μία ευχή Ελλάδος) προσέφερε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ μέσα από την εταιρική, πασχαλινή κάρτα που μοιράστηκε με τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Μέσα από την σύμπραξη αυτή, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά προς τον οργανισμό, ώστε να συμβάλλει περαιτέρω στο ουσιαστικό έργο της εκπλήρωσης ευχών για παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

500.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ & ΣΑΛΑΤΩΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΤΟ 2021 / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνουμε καλό», η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προσέφερε τη στήριξή της στην κοινωνία και κατά τη διάρκεια του 2021. Με προσφορά λαχανικών, προϊόντων ζύμης και φρέσκων σαλατών που ξεπέρασαν τις 500.000 μερίδες φαγητού, η εταιρεία συνέδραμε το ουσιώδες έργο δεκάδων κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα. Η συνεργασία της με οργανισμούς όπως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το «Χαμόγελο του παιδιού», το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι διαχρονική, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πλάνου δράσεων της εταιρείας , μέσω του οποίου συμβάλλει έμπρακτα στην καταπολέμηση του φαινομένου της επισιτιστικής ανασφάλειας, ιδιαίτερα των παιδιών. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα καθημερινής διανομής φρέσκων σαλατών Μπάρμπα Στάθης σε κοινωφελείς οργανισμούς της Αττικής, όπως το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, παρέμεινε σταθερό, συμβάλλοντας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας αφενός και στην καταπολέμηση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων αφετέρου. Τέλος, η εταιρεία ενίσχυσε το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis για την καταπολέμηση της πείνας σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας και προσέφερε, μέσα από το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», 3 τόνους σπανάκι που εξασφάλισαν την παραγωγή 66.000 πιτών που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ως θρεπτικό σνακ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
& «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»/ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνουμε καλό!», συμβάλλαμε, και φέτος κατά τη διάρκεια των εορτών, στο έργο σημαντικών κοινωφελών οργανισμών που στηρίζουν τα παιδιά. Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υποστήριξε το έργο της ένωσης «Μαζί για το παιδί» ενισχύοντας την προσπάθεια στήριξης εκατοντάδων οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που έρχονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον της δωρεάν διάθεσης προϊόντων, η εταιρεία, με τη χρηματική προσφορά της, εξασφάλισε βασικά προϊόντα διατροφής σε 40 παιδιά για 1 μήνα. Τέλος, ενίσχυσε χρηματικά το ουσιώδες έργο του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», μέσα από το συμβολικό «γούρι της χρονιάς» που προσφέρθηκε σε όλους τους εργαζομένους της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

ΜΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ «ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!»/ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Την έμπρακτη στήριξή της στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» προσέφερε η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ που συνεργάστηκε με τον οργανισμό για τον σχεδιασμό της ηλεκτρονικής, εταιρικής πασχαλινής κάρτας. Έχοντας βασικό πυλώνα της εταιρικής υπευθυνότητάς της, την υποστήριξη κοινωφελών οργανισμών, τόσο με χρηματική προσφορά όσο και με δωρεάν διάθεση προϊόντων, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνέβαλλε, με τη συγκεκριμένη ενέργεια, στην κάλυψη του κόστους εμβολιασμού των παιδιών που μεγαλώνουν στα 14 σπίτια του Οργανισμού.

Και το 2020… «κάνουμε καλό!» / Δεκέμβριος 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, ενός έτους που η κοινωνία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνθήκες, η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενίσχυσε σημαντικά το πρόγραμμα της δωρεάν διάθεσης τροφίμων «Κάνουμε καλό», προσφέροντας καταψυγμένα λαχανικά και προϊόντα ζύμης που ξεπέρασαν τους 70 τόνους ή αλλιώς τις 350.000 μερίδες φαγητού σε δεκάδες κοινωφελείς οργανισμούς όπως ενδεικτικά η Ένωση «Μαζί για το παιδί», το «Χαμόγελο του παιδιού», το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και η «Κιβωτός του Κόσμου». Ταυτόχρονα, η καθημερινή διανομή φρέσκων σαλατών Μπάρμπα Στάθης σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Αττικής, όπως το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, παρέμεινε σταθερή, συμβάλλοντας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.

 

ΜΕΛΟΣ ΣΤΗ «Συμμαχία για τη
Μείωση της σπατάλης των τροφίμων»/ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Έχοντας διαχρονικά ως στρατηγική της προτεραιότητα τη μάχη κατά της σπατάλης των τροφίμων και με μία σειρά δράσεων Πράσινου Προσανατολισμού, κυκλικής οικονομίας, εκπαίδευσης των καταναλωτών προς αυτήν την κατεύθυνση και στήριξης κοινωφελών οργανισμών μέσω διάθεσης προϊόντων ήδη στο ενεργητικό της, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετέχει εθελοντικά στη «Συμμαχία για τη Μείωση της σπατάλης των τροφίμων», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Συμμαχία, πρωτοβουλία της οργάνωσης «Μπορούμε» και της ΑΒ Βασιλόπουλος, θα έχει στο πλευρό της ενεργητικά την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη συνεργιών από κοινού με σημαντικές επιχειρήσεις τροφίμων, μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, καταναλωτικές οργανώσεις και πολιτειακούς φορείς.

Συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας / Απρίλιος 2020

Ουσιαστική ήταν η συμβολή της εταιρείας στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς προχώρησε στη δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ και 10 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», που αποτέλεσε το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ανέλαβε την πλήρη παροχή σίτισης των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Αθηνών για δύο μήνες, προσφέροντας καθημερινά δύο μαγειρεμένα γεύματα πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαιτολογίου των ηλικιωμένων, ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ξάνθης αλλά και το πρόγραμμα «Τραπέζι της Αγάπης».

50 ΧΡΟΝΙΑ, 50 ΤΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ! / Δεκέμβριος 2019

Κατά το 2019, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας, ανέπτυξε το πρόγραμμα "50 χρόνια, 50 τόνοι που κάνουν καλό" και ενίσχυσε το έργο φιλανθρωπικών οργανισμών, τοπικών φορέων και κοινωνικών παντοπωλείων με 252.456 μερίδες φαγητού και σαλατών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Make A Wish!/ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

H ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στήριξε το ουσιαστικό έργο του Make A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη. Την ημέρα του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα γραφεία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι διέθεσαν προς πώληση στους συναδέλφους τους γλυκίσματα που ετοίμασαν οι ίδιοι στο πλαίσιο της ενέργειας “Bake A Wish” του οργανισμού, συγκεντρώνοντας χρήματα για την πραγματοποίηση της ευχής του Γιώργου, 15 ετών.

Οι άνθρωποί μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ/ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ανανεώνει τη συνεργασία της με τον οργανισμό «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» για την υλοποίηση ενός κύκλου σεμιναρίων για την κατάρτιση στελεχών της Γεωπονικής Διεύθυνσης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, έθεσε στο επίκεντρο την ανάπτυξη ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων, με έμφαση να δίνεται σε θεματικές όπως η αποτελεσματικότερη επικοινωνία, η επίλυση συγκρούσεων και η βέλτιστη συνεργασία, αλλά και σχετικές με την εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, τη βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού τομέα και τη σημασία του ανθρακικού αποτυπώματος. Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συνεργάστηκε με έμπειρα στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey των Η.Π.Α. 

Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης για του εργαζόμενους της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Αναγνωρίζοντας τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν στην μετά-Covid εποχή, η  ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ανέλαβε πρωτοβουλία, θέτοντας την ψυχολογική ευημερία των ανθρώπων της στο επίκεντρο. Μέσα από την 24ώρη τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα, προσωπικό, οικογενειακό ή και εργασιακό.  

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζοντας έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της εγχώριας οικονομίας και τιμώντας τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που διατηρεί με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της, ανακοίνωσε την προκήρυξη 2 νέων, πλήρων υποτροφιών φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με δικαιούχους 2 παιδιά των συνεργαζόμενων παραγωγών της. Οι διετείς υποτροφίες θα καλύψουν το κόστος φοίτησης και τα κόστη διαμονής και σίτισης, κατά τη διάρκεια των σπουδών των δικαιούχων. Με τη συνέχιση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παράλληλα με τη διενέργεια εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δηλώνει ρητά την πρόθεσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ/ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την κατάρτιση των στελεχών της γεωπονικής διεύθυνσης της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υλοποιείται από την εταιρεία, σε συνεργασία με τον οργανισμό «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ». Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 32 ωρών, παρέχει στα στελέχη βιωματική εκπαίδευση μέσα από έναν κύκλο σεμιναρίων σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών, τις καινοτόμες χρήσεις εναέριων μέσων (UAVs), την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων και τις τελευταίες εξελίξεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Για την υλοποίηση του προγράμματος συστάθηκε εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γεωπόνους του οργανισμού «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ», έμπειρα στελέχη του χώρου εκπαίδευσης ενηλίκων, μέλη της Ερευνητικής Μονάδας του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών και επιστήμονες του Παν/μίου Rutgers των Η.Π.Α.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Για δεύτερη χρονιά, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους συνεργάτες παραγωγούς της. Το πρόγραμμα, που απευθύνεται στους παραγωγούς των βασικότερων καλλιεργητικών περιοχών (Λάρισα, Βόλβη, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Φλώρινα), έχει θέμα την «Εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της βιώσιμης παραγωγής κηπευτικών» και αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της εταιρείας για δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξή της, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους της και την κοινωνία.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜ. ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ /
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Τη συνέχιση της χορήγησης υποτροφίας για σπουδές στο ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για δεύτερη χρονιά ανακοίνωσε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Η υποτροφία, χορηγείται μετά από προκήρυξη της εταιρείας για σπουδές στον αγροδιατροφικό τομέα με δικαιούχους τα παιδιά των συνεργαζόμενων συμβολαιακών παραγωγών της. Το πρόγραμμα υποτροφιών της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα, η ηγέτιδα εταιρεία τροφίμων, υλοποιεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της με σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Προκήρυξη υποτροφίας προπτυχιακών σπουδών / Ιούλιος 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε στην προκήρυξη μίας διετούς υποτροφίας προπτυχιακού προγράμματος για τα παιδιά των συνεργαζόμενων με την εταιρεία συμβολαιακών παραγωγών, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή . Η υπότροφος διανύει, κατά το 2020, το πρώτο έτος σπουδών της στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων παραγωγών ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ/ Σεπτέμβριος 2019-Φεβρουάριος 2020

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ λειτουργώντας με προσήλωση στην άριστη ποιότητα & τη μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων της, δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη & καλλιεργεί τα λαχανικά της κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες με σεβασμό στον παραγωγό, στον καταναλωτή, στο περιβάλλον & στην κοινωνία. Με αυτήν την αρχή ως βάση, η εταιρεία υλοποίησε έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους συνεργάτες παραγωγούς της, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 110 ωρών εκπαιδεύθηκαν περισσότεροι από 100 παραγωγοί πάνω σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων & φυτοπροστασίας. Πέραν των αυστηρά γνωσιακών κεκτημένων του εκπαιδευτικού κύκλου & της σημασίας του ως προς την αειφορία και την υγεία των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η εταιρεία κατάφερε και έμπρακτα να αναδείξει το ενδιαφέρον της για τους συνεργάτες παραγωγούς της διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλειά τους, την άρτια εκπαίδευσή και τη σύγχρονη ενημέρωσή τους, καθώς και την ανάδειξή τους σε πρεσβευτές των αρχών της Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης.