ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ SCIENCE BASED TARGETS INITIATIVE (SBTI) / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή της για διαρκή εκσυγχρονισμό και βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύει σε πράσινες πρακτικές, που στόχο έχουν τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Τον Δεκέμβριο 2023 η εταιρεία ενέταξε τις προσπάθειές της κάτω από την ομπρέλα των Science Based Targets (SBT), θέτοντας μετρήσιμους επιστημονικούς στόχους για το κλίμα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Science Based Target Initiative, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχωρά με υπευθυνότητα και συνέπεια στον καθορισμό συγκεκριμένων μέτρων για την αποφυγή και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε όλες της τις δραστηριότητες και δεσμεύεται σύμφωνα με τη Συμφωνία των Παρισίων και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για τη διατήρηση ενός πράσινου αποτυπώματος.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ / ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Με οδηγό τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ επενδύει διαρκώς σε τεχνολογία και «πράσινες» πρακτικές που στόχο έχουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης  φωτοβολταϊκού σταθμού στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής φρέσκων σαλατών και την ταυτόχρονη επέκταση του αντίστοιχού έργου στη μονάδα καταψυγμένων λαχανικών  στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο.  Με την ολοκλήρωση του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, η συνολική ισχύς και των δύο σταθμών υπολογίζεται αθροιστικά στα 2.925,515 kW, με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να ανέρχεται ετησίως στα 3.800MWh, επιτυγχάνοντας μείωση εκπομπών CO2 ίση με 2.693 τόνους ετησίως.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετέχει στο 11° Συνέδριο Αγροτεχνολογίας /
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έδωσε το παρόν στο 11ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο με τίτλο «Αγροδιατροφικά Συστήματα στο Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Ξεκλειδώνοντας το Μέλλον». Ως χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, η εταιρεία υποστηρίζει τον γόνιμο διάλογο πάνω σε θέματα αγροτεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στις νέες καινοτομίες που επηρεάζουν τον κλάδο.  Κεντρικό άξονα της επιστημονικής συνάντησης αποτέλεσαν οι κυκλικές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα. Η κα. Ευθυμία Κουτσομητροπούλου, Product Innovation, R&D Manager, εκπροσωπώντας την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, αναφέρθηκε στις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία δίνοντας έμφαση στην «πράσινη» επιχειρησιακή στρατηγική της. 

Κοινωνία

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ βρίσκεται σταθερά δίπλα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Μέσα από συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “EMFASIS” η εταιρεία ανέλαβε δράση για τη στήριξη των αστέγων συμπολιτών μας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικών Δράσεων «Μπάρμπα Στάθης: Μαζί κάνουμε καλό».

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε σε μια κίνηση στήριξης του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, αποδεικνύοντας πως στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Μέσα από τη δωρεά ειδικού εξοπλισμού, η εταιρεία συμβάλλει στη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη σε ολόκληρη την περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 380.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ & ΣΑΛΑΤΩΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΤΟ 2023 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνουμε καλό». Για ακόμη μια χρονιά, η εταιρεία συνέβαλε στο ουσιώδες έργο 108 κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα μέσα από την προσφορά καταψυγμένων λαχανικών και φρέσκων σαλατών που ξεπέρασαν τις 380.000 μερίδες φαγητού. Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η καταπολέμηση του φαινομένου της επισιτιστικής ανασφάλειας, ιδιαίτερα των παιδιών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ & ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Για ακόμη μία χρονιά, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενώνει τις δυνάμεις της με κοινωφελείς οργανισμούς που υποστηρίζουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, επιλέγοντας συμβολικά δώρα και ευχετήριες κάρτες που στηρίζουν το έργο τους. Φέτος, η εταιρεία ενίσχυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό ΕΛΕΠΑΠ, το έργο της Πρώιμης Παρέμβασης του Συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ» για βρέφη και παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης, καθώς και την Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες  με ανήλικα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εθελοντική δράση στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης 
από τους εργαζομένους της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Οι εθελοντές της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικών Δράσεων «Μαζί κάνουμε καλό!», ανέλαβαν δράση στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου συνέβαλλαν στην ουσιαστική αναβάθμιση του ξενώνα, δίνοντας χρώμα στους κοινόχρηστούς χώρους και ανανεώνοντάς τους. Παράλληλα, ασχολήθηκαν με την τακτοποίηση και την αποθήκευση ειδών πρώτης ανάγκης σε αποθηκευτικό εξοπλισμό που η εταιρεία προμηθεύτηκε και παραχώρησε ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ /
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Συνεπής στη δέσμευσή της να βοηθά ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες όπου έχει παρουσία, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεισφέρει στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η εταιρεία προσέφερε σημαντική χρηματική ενίσχυση στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΔΕΣΜΟΣ», που με τη σειρά της υποστήριξε την «Emfasis Non Profit Foundation» για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της περιοχής του Βόλου, καθώς και για την άμεση μετάβαση εξειδικευμένου κλιμάκιου συνεργατών στην Μαγνησία. Παράλληλα, η εταιρεία ενίσχυσε τοπικά φιλοζωικά σωματεία στις πληγείσες περιοχές με στόχο την αποφυγή επιπρόσθετης υγειονομικής κρίσης. 

Εθελοντικός καθαρισμός παράκτιας περιοχής στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού από τους εργαζομένους της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ / ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικών Δράσεων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ «Μαζί κάνουμε καλό!» και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού σε περιβαλλοντικά θέματα, πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας περιοχής του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού από ομάδα εργαζομένων της εταιρείας. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την πρόθεση συνεισφοράς στην τοπική κοινωνία με έργα και πλάνο δράσεων από το ανθρώπινο δυναμικό της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. 

Έρευνα της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis μελετά την κατανάλωση λαχανικών από παιδιά και εφήβους / ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis με στόχο τη χαρτογράφηση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της κοινής αυτής προσπάθειας βρίσκεται το όραμα σχετικά με τη διάδοση της διατροφικής αξίας των λαχανικών, την ενίσχυση της κατανάλωσής τους και τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, από τα πρώτα στάδια της παιδικής ηλικίας.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν τον ενεργό ρόλο της οικογένειας και του σχολείου, ως βασικούς διαμορφωτές των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η επιρροή που ασκεί το κοινωνικό περιβάλλον καθώς και η συμβολή των εταιρειών τροφίμων, μέσα από τις καινοτόμες εμπορικές πρακτικές που υιοθετούν.
 

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023 ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»  /     ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Το σχολικό έτος 2022-2023, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ εγκαινίασε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημοτικών Σχολείων «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή», με πρωταρχικό στόχο την προώθηση ισορροπημένων διατροφικών προτύπων στη νέα γενιά. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή η εταιρεία είχε την ευκαιρία να δείξει την αφοσίωσή της στους καταναλωτές, συμβάλλοντας στη διάδοση της θρεπτικής αξίας των λαχανικών στα παιδιά, ενώ παράλληλα άνοιξε τη συζήτηση γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων. Οι 2.340 μαθητές ηλικίας 5-12 ετών από όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που επισκέφτηκαν τη μονάδα παραγωγής και τον χώρο του «Δρόμου της Φρεσκάδας», συνοδευόμενοι από 245 εκπαιδευτικούς, γονείς ή κηδεμόνες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα καλλιεργητικά στάδια της αγροτικής παραγωγής, για τη διατροφική αξία των λαχανικών αλλά και για τη σπατάλη των τροφίμων. 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Τη στήριξή της στον οργανισμό «Μαζί για το παιδί» προσέφερε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ μέσα από την εταιρική, πασχαλινή κάρτα που μοιράστηκε με το σύνολο των εργαζομένων και των συνεργατών της. Η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά προς τον οργανισμό, ώστε να συμβάλλει περαιτέρω στη στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στο πλευρό των σεισμόπληκτων / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Παρακολουθώντας τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τις γείτονες χώρες, όλοι μαζί στηρίξαμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Τουρκία και τη Συρία, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Αλληλεγγύη για όλους», οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν είδη ένδυσης για το Κέντρο Υποδοχής και αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Ταυτόχρονα, η εταιρεία αντισταθμίζοντας τη γενναιόδωρη πράξη των εργαζομένων προσέφερε χρηματική ενίσχυση στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΔΕΣΜΟΣ» που με τη σειρά του υποστήριξε τον Όμιλο Polat και τους 300 τεχνικούς και μηχανικούς, μέλη του TUREB (Turkiye Wind Energy Association) που εργάζονται στο πεδίο. Η δωρεά θα διευκολύνει την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως γεννήτριες, σύστημα καθαρού νερού, κουβέρτες και τρόφιμα για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων. 

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLEDGE ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δηλώνει τη δική της συμμετοχή στο Ελληνικό Pledge, μία εθελοντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης τροφίμων και ποτών σε παιδιά. Η εταιρεία συνασπίζει τις δυνάμεις της με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ) και τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), με στόχο την επικαιροποίηση των δεσμεύσεών της αναφορικά με το Μarketing που απευθύνεται σε ανήλικους. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και αναδεικνύει τόσο τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία επικοινωνεί υπεύθυνα και με συνέπεια με το καταναλωτικό κοινό, όσο και τη δέσμευση της εταιρείας  για την ανάδειξη ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών και διατροφικών προτύπων που συμβάλλουν στην ευζωία.

Οι άνθρωποί μας

Εθελοντική αιμοδοσία Σωματείου Εργαζομένων ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η δράση αιμοδοσίας που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο, στηρίζοντας για μία ακόμη χρονιά έμπρακτα την τράπεζα αίματος του σωματείου που αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια καλύπτει ανάγκες συμπολιτών μας.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ /
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, με θέμα τον καρκίνο. 
Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τις διάφορες μορφές εμφάνισης της νόσου, τη σημασία της πρόληψης και της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των οικείων τους, εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο. 
Στην ημερίδα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν τόσο την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες της νόσου, την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και τους διαθέσιμους τρόπους αντιμετώπισής της, όσο και τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δωρεάν επιτόπιο δερματολογικό έλεγχο από εξειδικευμένο γιατρό.
H ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της, αξιοποιώντας την επιστημονικά τεκμηριωμένη, ιατρική ενημέρωση με στόχο την υγεία και την ευζωία του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ χορηγεί υποτροφίες για σπουδές στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε παιδιά συνεργαζόμενων παραγωγών της/ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά αγροτών με τη χορήγηση δύο πλήρων διετών υποτροφιών στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για παιδιά παραγωγών της. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των νέων στον πρωτογενή τομέα της χώρας, η εταιρεία αναλαμβάνει να καλύψει τα κόστη φοίτησης, διαμονής και σίτισης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, σε δύο μαθητές που προέρχονται από οικογένειες συμβολαιακών παραγωγών της.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υλοποιεί Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενούς της και τις ανάγκες τους, υλοποίησε Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας, για τα παιδιά των εργαζομένων, καθώς και για τους ίδιους τους γονείς.

Ειδικότερα, η εταιρεία πρόσφερε στους εργαζόμενους γονείς και στα παιδιά τους που φοιτούν σε Γενικό Λύκειο, ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας, παρέχοντας τους έτσι την ευκαιρία να κατατοπιστούν και να διευκολυνθούν ως προς τις μελλοντικές τους επιλογές. 

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενισχύει τους εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους, μέσα από ουσιαστικές πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που εξασφαλίζουν ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Μαζί κάνουμε ένα βήμα για ένα αύριο γεμάτο επιτυχίες!

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, διοργάνωσε σειρά ενημερωτικών ημερίδων για άνδρες και γυναίκες εργαζόμενους, με θέμα τον καρκίνο του προστάτη. 
Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τις ουρολογικές παθήσεις, εξειδικευμένοι γιατροί, χειρούργοι-ουρολόγοι, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο. Με τη συμμετοχή εργαζόμενων από όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, η συζήτηση εστίασε στον καρκίνο του προστάτη, τις ιδιαιτερότητες της πάθησης, την αξία της πρόληψης και τους διαθέσιμους τρόπους αντιμετώπισης.
H ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της, προάγοντας την επιστημονικά τεκμηριωμένη, ιατρική ενημέρωση με στόχο την υγεία, την ασφάλεια και την ευεξία του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ένα workshop για τους εργαζόμενούς της / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της ένα workshop για τους εργαζόμενούς της, σε συνεργασία με την εξειδικευμένο διαιτολόγο Νίκη Αθανασιάδου «Food Method». Κεντρικό θεματικό άξονα αποτέλεσε η συζήτηση γύρω από την ισορροπημένη διατροφή, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφική αξία των τροφίμων, αλλά και για τους συνδυασμούς που προσφέρουν καλύτερη συγκέντρωση και απόδοση κατά την εργασία. 

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ/
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τους εργαζόμενούς της με θέμα τη δωρεά μυελού των οστών. Δίνοντας έμφαση στη σημασία της αλληλεγγύης, εθελοντές του συλλόγου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους εργαζόμενους γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση. Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των συμμετεχόντων, που μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, έσπευσαν να εγγραφούν στο δίκτυο Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών, συνεισφέροντας με το δείγμα τους.
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενώνει τις δυνάμεις της με το «Όραμα Ελπίδας», δημιουργώντας μια ενεργή αλυσίδα αλληλεγγύης που βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή. 
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ / ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζοντας έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της εγχώριας οικονομίας και τιμώντας τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που διατηρεί με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της, ανακοίνωσε την προκήρυξη 2 νέων, πλήρων υποτροφιών φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με δικαιούχους 2 παιδιά των συνεργαζόμενων παραγωγών της. Οι διετείς υποτροφίες θα καλύψουν το κόστος φοίτησης και τα κόστη διαμονής και σίτισης, κατά τη διάρκεια των σπουδών των δικαιούχων. Με τη συνέχιση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παράλληλα με τη διενέργεια εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δηλώνει ρητά την πρόθεσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ORGANMEETINGS / ΜΑΪΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έδωσε στους εργαζόμενούς της την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο Organmeetings, το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Με επίκεντρο την υγεία των εργαζομένων η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλία, συμμετέχοντας σε διαδραστικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από τη δωρεά οργάνων, το θεσμικό πλαίσιο καθώς και την κατάρριψη των μύθων που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για την οδική ασφάλεια / ΜΑΪΟΣ 2023

Στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες οδηγούς της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων. Οι επαγγελματίες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις βασικές αρχές πρόληψης των κινδύνων στον δρόμο, να συζητήσουν θέματα ασφαλούς μετακίνησης ενώ συμμετείχαν και σε βιωματικά εργαστήρια με τη χρήση ειδικών προσομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας. Με σεβασμό στους ανθρώπους της, η εταιρεία διοργανώνει προγράμματα και δράσεις αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων συμβάντων, φροντίζοντας όχι μόνο τους ίδιους αλλά και την ασφάλεια και την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
 

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετείχε στον 17° Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»/ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δήλωσε για ακόμη μια χρονιά το «παρών» στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, με τους εργαζομένους της να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου που διεξήχθησαν την Κυριακή 30 Απριλίου 2023. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αποτελεί το κορυφαίο για τη Βόρεια Ελλάδα αθλητικό γεγονός, με κοινωνική, πολιτιστική, αλλά και ιστορική σημασία. Μέσα από τη συμμετοχή των εργαζομένων, η εταιρεία προσφέρει τη στήριξή της στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την τοπική κοινωνία, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις των εργαζομένων που απαρτίζουν το δυναμικό Barba Stathis running team. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Με επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η δράση αιμοδοσίας που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο. Οι εθελοντές αιμοδότες στήριξαν έμπρακτα την Τράπεζα Αίματος του Σωματείου Εργαζομένων μας, που στα χρόνια λειτουργίας της έχει σταθεί δίπλα σε πολλούς συνανθρώπους μας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και καλύπτοντας ανάγκες συμπολιτών μας.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», διοργάνωσε σειρά ενημερωτικών ημερίδων για τις γυναίκες εργαζόμενες με θέμα τον γυναίκειο καρκίνο. H εταιρεία επενδύει σταθερά στους ανθρώπους της και μέσα από ενημερώσεις και δράσεις σχετικά με θέματα υγείας, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την υγεία, την ασφάλεια και την ευεξία του ανθρώπινου δυναμικού της.

ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ  ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων για τους συμβολαιακούς παραγωγούς της εταιρείας,  με κεντρικό θεματικό άξονα τη βιώσιμη λίπανση των κηπευτικών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις βασικές καλλιεργητικές περιοχές της εταιρείας με τη συμμετοχή παραγωγών από τη Χάλκη, τη Νέα Απολλωνία, τον Ευρωπό, και το Αμύνταιο Φλώρινας, υπό την καθοδήγηση της Γεωπονικής Διεύθυνσης της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ PwC ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με τους προμηθευτές της, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Με στόχο την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που επηρεάζουν το σύνολο της  προμηθευτικής αλυσίδας, η εταιρεία διοργάνωσε με επιτυχία το πρώτο ψηφιακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για συνεργαζόμενους προμηθευτές με τίτλο «Ευαισθητοποίηση προμηθευτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης» σε συνεργασία με PwC, την κορυφαία εταιρεία συμβούλων στην Ελλάδα σε θέματα ESG.