ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Prolepsis

Έρευνα της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis μελετά την κατανάλωση λαχανικών από παιδιά και εφήβους

Ιούνιος 20, 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis με στόχο τη χαρτογράφηση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της κοινής αυτής προσπάθειας βρίσκεται το όραμα σχετικά με τη διάδοση της διατροφικής αξίας των λαχανικών, την ενίσχυση της κατανάλωσής τους και τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, από τα πρώτα στάδια της παιδικής ηλικίας.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν τον ενεργό ρόλο της οικογένειας και του σχολείου, ως βασικούς διαμορφωτές των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η επιρροή που ασκεί το κοινωνικό περιβάλλον καθώς και η συμβολή των εταιρειών τροφίμων, μέσα από τις καινοτόμες εμπορικές πρακτικές που υιοθετούν.
 
Προς επίρρωση των στοιχείων που προέκυψαν στην πρώτη φάση της έρευνας, επιλέχθηκε μία συμμετοχική προσέγγιση, κατά την οποία γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί αλλά και τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν σε ομάδες συζήτησης σχετικά με την κατανάλωση των λαχανικών, τη θέση που έχουν στο καθημερινό τραπέζι, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την κατανάλωσή τους. Τα ευρήματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του εβδομαδιαίου διαιτολογίου στο ελληνικό τραπέζι, τονίζοντας την προσπάθεια των γονέων να προσφέρουν θρεπτικά γεύματα στα παιδιά τους. Παράλληλα, φαίνεται τα παιδιά να έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένα λαχανικά και να αναζητούν νέους τρόπους κατανάλωσής τους, φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο έντονο κατά την εφηβεία. 
 
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο, δεσμεύεται για τη βέλτιστη αξιοποίηση των παραπάνω αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών στα παιδιά. 
 

Αποτελέσματα 1 - 10 από 86
ποτροφίες για σπουδές στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ χορηγεί υποτροφίες για σπουδές στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε παιδιά συνεργαζόμενων παραγωγών της

Φεβρουάριος 20, 2024
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά αγροτών με τη χορήγηση δύο πλήρων διετών υποτροφιών στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για παιδιά παραγωγών της.
6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Φεβρουάριος 08, 2024
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε σε μια κίνηση στήριξης του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, αποδεικνύοντας πως στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.
Τριπλή διάκριση για την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στα Retail Business Awards

Τριπλή διάκριση για την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στα Retail Business Awards

Ιανουάριος 25, 2024
Με ένα GOLD και δύο SILVER βραβεία ξεχώρισε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στα φετινά Retail Business Awards 2023, μία σημαντική διοργάνωση βραβείων για την ελληνική βιομηχανία και το λιανεμπόριο.
"Ας μαγειρέψουμε..." τέσσερις νέες συνταγές ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ!

"Ας μαγειρέψουμε..." τέσσερις νέες συνταγές ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ!

Ιανουάριος 17, 2024
Η αγαπημένη σειρά «Ας μαγειρέψουμε...» ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ εμπλουτίστηκε με 4 νέες συνταγές, που φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι το ελληνικό φαγητό, όπως το έχουμε αγαπήσει και ακόμα καλύτερο!
Career Guidance Program

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υλοποιεί Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους

Δεκέμβριος 18, 2023
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενούς της και τις ανάγκες τους, υλοποίησε Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας, για τα παιδιά των εργαζομένων, καθώς και για τους ίδιους τους γονείς.
Τριπλή διάκριση για την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Τριπλή διάκριση για την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στα PLANT BASED & VEGAN AWARDS 2024

Δεκέμβριος 15, 2023
Η προϊοντική σειρά «360° Plant Based Meal» Μπάρμπα Στάθης ξεχώρισε στα φετινά Plant Based & Vegan Awards 2024, κατακτώντας κορυφαίες διακρίσεις. 
Bravo Sustainability Awards 2023

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ διακρίνεται στα Bravo Sustainability Awards 2023

Δεκέμβριος 15, 2023
Μία σημαντική διάκριση απέσπασε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2023 για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημοτικών Σχολείων «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή».
Greek Economic Summit

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έλαβε μέρος στο 34ο Greek Economic Summit

Δεκέμβριος 08, 2023
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετείχε στο 34ο Greek Economic Summit που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο.
Εξαγορά του 80% της εταιρείας ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ

Εξαγορά του 80% της εταιρείας ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ ανακοίνωσε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΒΕΕ

Δεκέμβριος 04, 2023
Την εξαγορά του 80% της εταιρείας ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ, μίας ελληνικής εταιρείας με μακρά και επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο της αγροδιατροφής, ανακοίνωσε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, θυγατρική της Vivartia.
9th Greek-German Food Forum

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετείχε στο 9ο Ελληνογερμανικό Forum Τροφίμων

Νοέμβριος 30, 2023
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συμμετείχε στο 9ο Ελληνογερμανικό Forum Τροφίμων, που διοργάνωσε στις 28-29 Νοεμβρίου 2023 το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Φλώρινα.